Hebt u plannen voor het leggen van een nieuwe vloer? De wanden en de vloer bepalen grotendeels de sfeer in een ruimte. Maar denk ook aan de details en zorg voor een perfecte afwerking!

Voorbeeld van een plint tussen twee verschillende materiaal vloeren.

Met een vloerprofiel kan je een hoogteverschil compenseren, een overgang maken naar een ander materiaal of randen netjes afwerken. De vloerprofielen zijn decoratief, maar dienen ook technische doelen; ze zijn slijtvast, anti-slip en beschermen de kwetsbare delen van je vloer. Dé OnlineVloerenspecialist biedt een zeer uitgebreid assortiment met verschillende soorten profielen, in meerdere kleuren en hoogten, voor diverse toepassingen en perfect passend bij iedere woonstijl. Zo kan een zwart profiel bijvoorbeeld perfect gematcht worden bij mooie zwarte stalen deuren en handgrepen. Hoe kies je de juiste afwerkingen van je vloer? We leggen het je graag uit met behulp van onderstaande profielen.

 

Dilatatieprofiel > Voor de overgang van twee vloeren van gelijke hoogte

Een dilatatieprofiel is een aluminium vloerstrip die zorgt voor een overgang tussen gelijke vloeren in twee op elkaar aansluitende ruimtes. De belangrijkste reden voor het gebruik van een dilatatieprofiel is omdat de vloer tussen de verschillende ruimtes, afhankelijk van temperatuurverschillen, onder spanning kan komen te staan. Het schroef dilatatieprofiel is te adviseren bij intensief belopen ruimtes zoals winkels en kantoren en is door middel van voorgeboorde gaten eenvoudig zelf te installeren. Het zelfklevende dilatatieprofiel is voorzien van een plakstrip aan de onderzijde waarmee je deze eenvoudig en snel vastzet.

LET OP! Houd tijdens het plaatsen van een schroefbaar dilatatieprofiel rekening met mogelijk in de vloer gegoten waterleidingen. Ben je daar niet zeker van, gebruik dan een zelfklevend dilatatieprofiel.

Voorbeeld van verschillende afmetingen van dilatatie profielen.
verschillende maten dilatatieprofielen